Hold your breath and just dive right in

Skäms lite över hur dålig jag varit på att uppdatera här... Har knappt suttit vid datorn den här veckan på grund av sjukdom, men nu har jag skaffat appen så nu ska det väl ändå bli lite bättre uppdatering. :)

I onsdags red jag Matcho, min fina lilla prins. Hopputrustningen åkte på, och på schemat stod lite lugnt och lösgörande. Red ca 40 minuter där jag mest fokuserade på traven, red i lång-låg och bara ställde och böjde. Till en början flyttade vi bakdelen i hörnorna lite för att få ett 90-gradershörn, sedan tog vi även med oss det till traven när han hade fått jogga igång lite - vilket för första gången gick bra och helt utan tjafs! Tror han slutat testa mig nu, vilket är grymt skönt. Det blåste en hel del ute dock vilket gjorde honom väldigt pigg, och han letade verkligen galoppskänkeln hela tiden. Mot slutet lät jag honom galoppera på en stund på stora mittvolten medan jag stod i lätt sits. Han tog ju verkligen för sig, men hade lagom mycket i handen och gick lätt att ta tillbaka, samt arbetade på fint! Högervarvet som varit vårt problem gick bättre också. Testade nåt litet byte som gick klockrent, sen travade vi en stund på en volt innan han fick trava av sig i en ännu mer lång-låg form och på lite lösare tyglar. Han var riktigt mjuk och fin och skötte sig verkligen exemplariskt! :)

Tror för övrigt att jag kommit på anledningen till att jag har så svårt med höger varv med honom (igen). Mitt bäcken har ju blivit snett igen! Det är även därför jag sitter så snett... På måndag ska jag till min naprapat och fixa till detta, så förhoppningsvis blir det bättre snart.